Kip uit de oven met groenten, honing en pistachenootjes

De combinatie van pittig en zoet in dit gerecht is heel lekker, de pistachenootjes maken het apart. Voor 2 personen
2 kippenpoten (biologisch, Albert Heijn)
zout en peper
2 dunne plakjes roomboter
1 stengel bleekselderij
½ dunne prei
1 kleine tomaat
½ theelepel laurierpoeder
½ theelepel kerriepoeder
1 takje verse rozemarijn (of ½ theelepel gedroogde)
1 ½ dl kruidenbouillon (van blokje of poeder)
1 eetlepel honing
stukje roomboter
1 eetlepel gepelde pistachenootjes Extra: een lage ovenschaal, aluminiumfolie Verwarm de oven voor op ca. 200ºC.
Was de bleekselderij en de prei en snij ze in schuine repen.
Was de tomaat en snij deze in plakjes.
Was de rozemarijn en pluk de blaadjes van het takje.
Wrijf de kippenpoten in met zout en rijkelijk met peper.
Leg de plakjes roomboter op de bodem van de ovenschaal en leg op ieder plakje een kippenpoot, met het vel naar boven.
Leg de stukjes groenten over en om de kip heen.
Bestrooi de schotel met laurier, kerrie en rozemarijn.
Schenk voorzichtig de bouillon tussen de kip en de groenten.
Druppel de honing over de kip en leg hier en daar een klein klontje roomboter.
Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de warme oven.
Na ca. 25 minuten het folie verwijderen en controleren of de kip al gaar is door met bijvoorbeeld een puntig mesje in de kip te prikken en voorzichtig het vlees iets terug te duwen.
Als het vlees wit is de kip onafgedekt nog ca.10 minuten in de oven een bruin korstje laten krijgen (eventueel de grill even aanzetten, wel in de gaten houden).
Ondertussen de pistachenootjes wat kleiner hakken.
De schaal uit de oven nemen en bestrooien met de pistachenootjes.
Direct serveren.
Erg lekker met verse sperzie- of snijbonen, gekookte aardappelen of gebakken krieltjes. Hoofdgerecht met vlees voor 2 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten
Bereidingstijd ca. 40 minuten Tip
In plaats van pistachenootjes kun je ook geroosterde pijnboompitten over het gerecht strooien.Weetje
Het vlees van kippen uit de biologische pluimveehouderij is steviger en smakelijker dan het vlees van kippen die onder minder natuurlijke omstandigheden opgroeien. Het is weliswaar duurder, maar lekkerder en heel wat diervriendelijker. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk