Koken met PEN: ‘Kip korma’

De ingredienten van dit gerecht voor 2 is voldoende om 2 dagen van te eten, een heerlijk geurig mals kipgerecht.

400 gram kiphaasjes in stukjes
2 theelepels korianderkorrels
1 flinke spaanse peper
1 cm gemberwortel
2 flinke eetlepel massala
2 theelepels komijnzaadjes
200 ml yoghurt
1 zak spinazie
2 uien
3 teentjes knoflook.
weinig olijfolie

Alle ingredienten behalve de kip, yoghurt, uien en spinazie in een keukenmachine blenden tot een fijne kruidenmix.
Dit met de yoghurt en kip mengen en een uur of langer laten staan.

De uien snijden en met een beetje olie fruiten
Daarbij het kip mengsel en 8 minuten smoren, dan de spinazie erbij en laten slinken.
Deksel niet op de pan zodat meeste vocht kan verdampen.
Eventueel binden met een beetje maizena.

Heerlijk met rijst, de 2e dag hebben wij het gegeten met gekookte krieltjes, ook een aanrader.

Eet smakelijk!

20150513_kip_korma_mini

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk