KinderzwerfboekStation in de wachtkamer van Gezondheidscentrum De Schans in de wijk Fokkesteeg

Bij Gezondheidscentrum De Schans in Fokkesteeg is een KinderzwerfboekStation opgericht. Kinderen kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

zwerfboeken

“We zochten in de wachtkamer iets leuks voor kinderen. We hadden al veel geprobeerd. Speelgoed ging stuk of verdween. We hebben in samenwerking met kinderzwerfboek een zwerfboekenkastje neer gezet. De bedoeling is dat de kinderen een boekje kunnen lezen tijdens het wachten en als het nog niet uit is, mag het boekje mee naar huis. We zijn gaan vragen of mensen nog boekjes hadden die ze wel kwijt wilden en het resultaat was fantastisch. Hele mooie boeken mochten we ontvangen en we maken daarmee veel kinderen blij. We vertellen de kinderen dat de boekjes moeten blijven zwerven, terug bij ons of ergens anders” aldus de medewerkers van het gezondheidscentrum.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Lever uw boeken in
Nog kinderboeken in de kast die niet meer gelezen worden? Geef ze af bij de balie van gezondheidscentrum De Schans dan zorgen zij er voor dat ze gaan zwerven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk