Kinderen vieren kerstfeest in de Rank

Jong en oud hebben woensdagavond 24 december in het kerkelijk centrum de Rank aan de Nijemonde het kerstfeest gevierd. De kinderen in de kerk voerden een kerstspel uit, waarbij de onderdelen werden afgewisseld met samenzang. Medewerking verleenden de Rank-band en het kinderkoor “Happy Sound”.

De collecte was bestemd voor het project “Kinderen opsluiten is crimineel” van Kerkinactie. Wereldwijd zitten meer dan een miljoen kinderen vast in politiecellen en gevangenissen. Lang niet allemaal hebben ze strafbare feiten gepleegd. Het gaat soms ook om kinderen die slechts lichte overtredingen hebben begaan of om straatkinderen die worden opgepakt omdat de politie hen lastig of vervelend vindt. Veel van deze kinderen ontwikkelen zich juist in de gevangenis tot criminelen. Het is nodig dat er een goede jeugdstrafwetgeving komt, waarbij een programma tot heropvoeding grote aandacht krijgt, zodat deze kinderen een toekomst krijgen aangeboden. Kerkinactie steunt een aantal van deze projecten, waaronder een bakkeropleiding in een Oekraïense jeugdgevangenis.

Na afloop was er op het met kerstbomen versierde pleintje voor de kerk warme en koude chocolademelk en koffie. Brandende houtblokken in vuurkorven zorgden voor een beetje warmte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk