Kinderen van De Meander halen 4.000,- euro op voor KiKa

De kinderen en leerkrachten van de Meander aan de Morelgaarde in de wijk Batau Zuid beseffen dat er veel geld nodig is voor kankeronderzoek, want ongeveer 25% van de kinderen die kanker krijgen, overlijdt aan de gevolgen hiervan.

KiKa streeft er naar om dit genezingspercentage flink te verhogen, zodat in de toekomst meer kinderen kunnen genezen van deze verschrikkelijke ziekte. Eric Martherus en Tonie Smits (beiden uit Nieuwegein) zetten zich in voor KiKa door allerlei activiteiten te organiseren.

In aanloop naar de sponsorloop gaven zij een gymles waarin veel werd gerend, en waarin het een en ander aan de leerlingen werd verteld over wat KiKa doet. ‘Als wij een sponsorloop op een basisschool organiseren, vinden we het belangrijk dat de kinderen weten waarvoor ze lopen, en dat komen we graag vertellen tijdens zo’n gymles’, zeggen Eric en Tonie.

De kinderen vonden zo’n speciale gymles erg leuk, en hebben allemaal heel erg hun best gedaan. Een andere activiteit was de sponsorloop op de dag van de koningsspelen, 12 april jl., waar alle kinderen van de Meander, jong en oud, aan mee deden. De leerlingen probeerden in een half uurtje zoveel mogelijk rondjes te lopen, en konden zich hiervoor laten sponsoren door ouders, buren, ooms, tantes, en andere familieleden en bekenden. Ook de jaarlijkse plantjesmarkt, die georganiseerd werd door de school, was een groot succes. ‘We zijn er dan ook trots op dat we de organisatie een cheque van 4.000,- konden overhandigen’ aldus Eric Martherus en Tonie Smits.

De trotse kinderen op de foto

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk