Kinderen tot en met 11 jaar stappen een maand lang gratis in de bus en tram

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen tot en met 31 januari gratis reizen met de bus en tram in de provincie Utrecht. Ze hoeven geen kaartje te laten zien in alle bussen van Syntus Utrecht en alle bussen en trams van U-OV.

“Het is al een dure tijd. Met deze actie willen we zorgen dat het makkelijker is om een keer de bus te pakken en samen met het gezin of de kleinkinderen op pad te gaan”, zegt Sharon Bolhuis van Syntus. Er is bewust voor gekozen om de actie te houden tijdens de kerstvakantie, zodat mensen hun familie kunnen bezoeken tijdens de feestdagen.

Kinderen tot en met 3 jaar reizen altijd al gratis in het ov, maar nu kunnen dus ook kinderen van 4 tot en met 11 jaar kosteloos instappen. Per volwassene mogen er maximaal drie kinderen gratis meereizen. Ze hebben geen kaartje nodig, ook geen e-ticket.

Ook proef met gratis ov voor 66-plussers
In september startte de provincie ook al een proef met gratis openbaar vervoer voor 66-plussers met een laag inkomen. Zij kunnen een ov-abonnement aanvragen, waarmee ze in de hele provincie gratis gebruik kunnen maken van bus, tram en buurtbus van U-OV en Syntus. Doordeweeks kunnen ze met dat abonnement reizen na 09.00 uur, in de weekenden en op feestdagen kan het de hele dag.

Sinds de start van de proef hebben meer dan tweeduizend mensen zo’n abonnement aangevraagd. Iedereen die in de provincie woont en niet meer dan 17.700 euro per jaar te besteden heeft kan een aanvraag doen op een speciale website. De proef loopt tot en met 9 december 2023.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk