Burgemeester onthult naamtegels winnaars Jongerenlintje

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein. In januari ontvingen twee meisjes en een jongen dit jongerenlintje, ‘De Doorslag’ genoemd, en afgelopen zaterdag zijn de tegels met hun namen erop onthuld door burgemeester Frans Backhuijs. Het was de zesde keer dat dit gebeurde. Inmiddels liggen er dan ook al eenentwintig naamtegels en ontstaat er een heuse Walk Of Fame aan de Doorslag (het water) bij de trap ter hoogte van theater De Kom.

De drie winnaars vlnr: Laura Hulzebos, Matthijs Hagen en Sanne Berg

De drie naamtegels van dit jaar zijn van: Laura Hulzebos voor de organisatie van het benefietconcert ten behoeve van Operatie Glimlach, dat zich inzet voor kinderen met Schisis. Ook Sanne Berg heeft een naamtegel gekregen en wel voor haar inzet als jeugdscheidsrechter, trainer en begeleidster van de E jeugd en voor haar vrijwilligerswerk bij Only Friends Utrecht waar ze jongeren met een beperking begeleidt. Matthijs Hagen is, ondanks zijn beperking, actief als jeugdvrijwilliger bij Bouwspeeltuin Jeugdland en bij het Sinterklaasfeest van FC Utrecht. Ook hij heeft nu een naamtegel.

De Doorslag
De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen.

Het jongerenlintje heeft overigens de naam: ‘De Doorslag.’ Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren