Kinderen planten op Boomfeestdag nieuwe perenboomgaard

Op woensdag 6 maart jl. is de Boomfeestdag in Nieuwegein gevierd in de wijk Batau Zuid bij de Welmoetsgaarde in Nieuwegein. Daar is een nieuwe perenboomgaard geplant met oude rassen als de jutte- en de kroontjespeer.

Ruim 25 kinderen van groep zes van de openbare basisschool De Veldrakker hebben, samen met wethouder Marieke Schouten, elf nieuwe fruitbomen en 250 struiken geplant Over een jaar of vijf kunnen de kinderen van ‘hun’ bomen peren komen plukken.Het thema van de 62ste Boomfeestdag in Nederland was: Ieder kind een boom. Het thema heeft vorm gekregen door een mooie samenwerking tussen de scholen, gemeente, vrijwilligers van landschap Erfgoed Utrecht en de plaatselijke afdeling van het IVN.

De kinderen hebben op school ter voor-bereiding van de Boomfeestdag eerst een gastles gekregen over bomen en struiken en de waarde daarvan voor vogels, vlinders en bijen. Ze bleken al veel te weten van planten en dieren doordat ze op school een moestuin onderhouden. Bijvoorbeeld dat planten op tijd water moeten krijgen omdat ze anders dood gaan. Ook kwam de vraag aan de orde wat de bijen te eten krijgen als de honing uit hun honingraten wordt weggehaald door de imker.

De kinderen hebben in de klas de struiken die ze gingen planten goed kunnen bekijken en leerden op deze manier veel over de natuur. Bijvoorbeeld dat bomen en struiken heel belangrijk zijn voor een gezonde leef-omgeving voor mens en dier.

De Boomfeestdag werd georganiseerd door de gemeente Nieuwegein, Vrijwilligers van Landschap Erfgoed Utrecht en de IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.

Boomfeestdag

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren