Kinderen ontvangen Taaltopper-certificaat bibliotheek

Afgelopen vrijdag was het feest in bibliotheek De tweede verdieping. Zeventien trotse kinderen ontvingen uit handen van wethouder Jan Kuiper hun Taaltopper-certificaat. Deze Taaltoppers, en nog tien anderen die niet op het feest konden zijn, hebben meegedaan met het bibliotheekproject Taalvisite.

Bij Taalvisite lezen vrijwilligers vijftien weken lang voor in een gezin, doen taalspelletjes met de kinderen en gaan samen met het hele gezin op bezoek in de bibliotheek. Doel is het om kinderen in de leeftijd van twee tot en met twaalf jaar meer plezier te geven in taal en lezen en om de ouders te laten ontdekken op welke manier zij hun kinderen kunnen ondersteunen bij het oefenen.

Tijdens de uitreiking konden gezinnen en vrijwilligers kijken naar de voorstelling ‘Waar is Harry’, een toneelstuk gebaseerd op ‘Een huis van Harry, het prentenboek van dit jaar. De kinderen konden zelf een huis voor Harry knutselen en ze konden zich laten schminken. Samen met ouders en kinderen wordt nu gekeken hoe elk gezin op zijn eigen manier ‘het plezier in taal’ thuis en in de bibliotheek voort kan zetten.

Binnenkort gaat de tweede reeks van Taalvisite van start. Hiervoor zoekt bibliotheek De tweede verdieping nog vrijwilligers die het leuk vinden om een gezin te begeleiden. Interesse? Stuur een mail naar Annemiek Postma: a.postma@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren