Kinderen in de oorlog

Een van de doelstellingen van de Stichting 4/5 mei Comité Nieuwegein is te werken aan de bewustwording van de jeugd ten aanzien van begrippen als oorlog, vrede en vrijheid. Scholen vormen vanzelfsprekend een belangrijke steun bij het realiseren van deze doelstelling.

Een mooi voorbeeld vormt de aktieweek die Montessorischool De Vleugel van 15-19 september 2014 organiseert. Deze week staat geheel in het teken van ‘Kinderen in de oorlog’. Dat betekent dat er in de lessen veel aandacht wordt besteed aan de betekenis van oorlog voor kinderen.
Een vertegenwoordiger van War Child zal hieraan een bijdrage leveren. Een groepje kinderen organiseert op 17 september een sponsorloop. De opbrengst daarvan gaat naar War Child.
Ook schrijven kinderen gedichten over het thema.

En op 19 september a.s. wordt stilgestaan bij Jopie Hoveling, die 70 jaar geleden, op dertienjarige leeftijd, werd geraakt door de vleugel van een neerstortend vliegtuig. De herdenking van hem en andere slachtoffers vindt om 13.00 uur plaats bij het monument aan de Nedereindseweg. Naast de kinderen van de Montessorischool De Vleugel zal hierbij ook een afvaardiging van B en W en van de Stichting 4/5 mei Comité Nieuwegein aanwezig zijn. Vermeldenswaard is nog dat Montessorischool De Vleugel het Monument heeft geadopteerd en zorgdraagt voor het onderhoud. Zo blijft herdenken levend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk