Kinderen aan de Braamgaarde/Perzikgaarde kiezen hun favoriete speelplek

Buitenspelen is leuk en gezond! En helemaal als je daarvoor een plek hebt waar je samen met klasgenoten, buurtkinderen en vriendjes en vriendinnetjes kunt spelen. Daarom richten de gemeente Nieuwegein graag leuke en uitdagende speelplekken in. De speelplek aan de Braamgaarde/Perzikgaarde is toe aan een opknapbeurt en is momenteel gesloten. De gemeente heeft hiervoor twee ontwerpen gemaakt en de kinderen kunnen kiezen waar zij het liefst wil spelen straks.

Stemmen
De twee ontwerpen, namelijk optie 1 en optie 2 kun je hier zien. Welke speelplek vindt jij het leukst? Klik ‘stem’ om op jouw favoriete speelplek te stemmen. Kom je er niet uit, vraag dan thuis of iemand je kan helpen. Je kunt stemmen tot maandag 6 februari 2023.

Optie 1
In het gras komt een evenwicht parcours, dubbele schommel, draai-element met aan de rand een picknickbank en twee praatpalen.

In de grote boom wordt een nestkast voor vogels opgehangen. Op de paden komt een hinkelbaan en een aantal voetafdrukken. Naast de tafeltennistafel komt een veerwip in de vorm van een vis, een klimplateau met glijbaan. In het groen bij de heuvel worden nog twee insectenhotels geplaatst. Kijk en stem hier voor deze optie.

Optie 2
In het gras komt een driedelige evenwichtsbalk, wip, schommel combinatie ook geschikt voor peuters, vogelnestschommel, glijbaan, klimwand en kettingladder.

Ook hier wordt aan de rand een picknickbank geplaatst bij de grote boom en in de boom wordt een nestkast voor vogels opgehangen. Ook komt er aan de rand een kogeldoolhof. Naast de tafeltennistafel komt voor de allerkleinste kinderen een dwergenheuvel om op te klimmen en vanaf te glijden en een veerelement krul. In het groen bij de heuvel worden nog twee insectenhotels geplaatst. Kijk en stem hier voor deze optie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk