Politie valt drugslab binnen in Nieuwegein

Donderdagmiddag 16 maart om 12.30 uur is de politie met groot materieel een drugslab binnen gevallen samen met de FIOD. Het zou gaan om een bedrijfspand aan de Industrieweg in Vreeswijk. Het pand word verhuurd aan een autospuiterij cq auto schadeherstelbedrijf. Twee jaar geleden werd op de Industrieweg ook al een wietplantage aangetroffen. Een politiehelikopter hield de omgeving in de gaten toen de politie ende medewerkers van de FIOD het pand binnentraden.

Omwonenden laten onze redactie weten dat het al lange tijd niet pluis is rond dit pand. ‘s-Avonds laat zouden veel mensen zich begeven in het pand, het zou om personen gaan van Noord Afrikaanse afkomst.

De politie is het pand met 15 man binnengevallen. Zij vonden in het pand resten aan van een drugslaboratorium, waaronder vaten met vloeistof. Dit zou pure Kaliumcarbonaat zijn, dit is een rijsmiddel, antiklontermiddel en synthetische zuurteregelaar en is niet schadelijk maar wordt gebruikt bij het vervaardigen van XTC. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek en geeft geen verdere informatie. Naast hennep is er ook beslag gelegd op computers, de administratie en een kleine 6.000 euro aan contanten.

De eerste foto’s van de inval gemaakt voor ons van Rik Dogger van RTVUtrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk