Kinderboekenweek: spannende griezeljacht in de bibliotheek

Heksen, tovenaars, vampiers en weerwolven. Dit jaar draait de Kinderboekenweek om het thema griezelen. In Nieuwegein wordt de Kinderboekenweek afgesloten met het Giga Grote Griezelfeest in bibliotheek De tweede verdieping op vrijdagavond 13 oktober (van 19.00 tot 21.00 uur).

Kleine en grotere griezels (7-12 jaar) kunnen meedoen aan een spannende griezeljacht. Wie heeft het toverboek van de heks en haar pot met distels gestolen? Kan de heks de grote ‘Laat-ons-maar-schrikken-wedstrijd’ in het griezelbos ook zonder haar toverboek winnen? Degene die het griezelbos durft in te gaan, de griezels weet te trotseren en alle raadsels oplost, maakt kans op een supereng griezelpakket.

Ook is die avond auteur Mirjam Mous te gast. Ze heeft veel spannende boeken voor kinderen en jongeren geschreven. Mous presenteert tijdens het Giga Grote Griezelfeest haar nieuwste boek ‘Een spook(t)huis voor Fiene’: weeskind Fiene droomt van een warm thuis met lieve ouders. Ze is dan ook dolblij als Theodoor en Gursula haar uit het weeshuis halen. Haar nieuwe leven blijkt echter een ramp. Fiene moet dienstmeisje, huishoudster en kokkin tegelijk zijn. Ze loopt weg en vindt onderdak in een oud huis waar een grote griezelfamilie woont. En dat is even wennen … . Aanmelden voor het Giga Grote Griezelfeest kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Griezelfeest’.

Kinderen die verkleed als heks, tovenaar, vampier of een andere griezel naar het feest komen krijgen een kleine attentie. Leden betalen 2,50 euro, niet leden 7,50 euro (Tip: kinderen worden voor maar 5 euro lid van de bibliotheek en zijn dan gratis lid tot en met 17 jaar).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren