Kinderboekenweek ‘En toen…’ feestelijk geopend in het Natuurkwartier in Nieuwegein

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek decodeerden de kinderen een brief van Avenier uit 1470 waarin hij vertelt dat hij op vrijdagavond 9 oktober met hen gaat praten via de geest van het wiefie.

De kinderboekenweek, die gehouden wordt van woensdag 30 september t/m zaterdag 10 oktober, is weer begonnen! Het thema dit jaar is ‘En toen…’ En toen…. toen nam Museum Warsenhoeck contact op met de bibliotheek, omdat ze een deel van een brief en een plattegrond hadden gevonden. Op woensdagmiddag 30 september kwamen de kinderen bij het Natuurkwartier helpen zoeken naar nog meer aanwijzingen.

Eerst vertelde een echte archeologe wat voor werk ze precies doet. Daarna gingen de kinderen graven en vonden ze brokstukken. Toen deze bij elkaar gelegd werden, stond er een aanwijzing waar nog meer spullen te vinden waren. En met die spullen werd erop los gepuzzeld met black light, codes en afgesloten kistjes. Uiteindelijk werd de brief ontcijferd die Avenier in 1470 achter had gelaten en waarin hij bijzondere voorspellingen deed voor het jaar 2020.

De Kinderboekenweek wordt afgesloten op vrijdagavond 9 oktober van 19.00 – 21.00 uur. Hoe zal de vondst van de brief en de plattegrond aflopen? Welke boodschap heeft Avenier voor ons in 2020?

Tijdens het Kinderboekenweekfeest maken de kinderen een reis door de geschiedenis. Je leert zwaardvechten als een echte Romein, schrijven als een monnik, een oud schilderij uitbeelden, dansen in de Silent Disco als een historisch personage, en nog veel meer…

Voor deze activiteiten geldt dat ze gratis zijn, alleen voor jeugdleden. Aanmelden verplicht via: activiteiten@detweedeverdieping.nu o.v.v. de activiteit plus datum. 
Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen de ouders tijdens het Kinderboekenweekfeest niet in het Stadshuis aanwezig zijn. De bibliotheek sluit op vrijdag 9 oktober om 18.30 uur voor bezoekers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren