Kinderboekenweek 2003: ‘Diep in het bos’

Bibliotheek Nieuwegein bouwt een buitengewoon bos in de kinderboekenweek. Traditiegetrouw start de Kinderboekenweek op de eerste woensdag van oktober. Dit jaar begint de Kinderboekenweek 1 oktober en eindigt 11 oktober. Het onderwerp van de 49ste editie van de Kinderboekenweek is het bos, onder het motto ‘Diep in het bos’ – Van Ko de Boswachter tot Roodkapje en Robin Hood.

Deze keer gaat alle aandacht naar boeken over het bos, over trollen en gnomen. De bibliotheek wordt door Staatsbosbeheer omgetoverd tot een groot ‘boekenbos’ waar ridder Tiuri in het Wilde Woud verblijft, waar Hans en Grietje verdwalen of waar Harry Potter niet mag komen. Spannend speuren naar woudlopers, bosheksen en jungledieren kan ook in het ‘leeswoud’. Wie van lezen houdt bezoekt dus zeker het ‘boekenbos’ in de Bibliotheek.

Alle basisscholen groepen 5 uit Nieuwegein bezoeken in de kinderboekenweek de bibliotheek en raken in de ban van het boekenbos. De enige manier om deze ban te verbreken is het uitvoeren van zes ‘gevaarlijke’ opdrachten. Lukt dat niet, dan zijn de kinderen gedoemd eeuwig te lezen in het Woud vol Boeken. Lukt het wel, dan mogen zij terug naar school. De opdrachten hebben uiteraard allemaal te maken met boeken en bos.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk