Kinderambassadeurs: ’Pesten is niet Cool!’

Op woensdag 19 april was het de Landelijke Dag tegen Pesten. ‘Een dag om samen een vuist te maken tegen deze walgelijke praktijken’ aldus de organisatie Stop Pesten NU! De kinderambassadeurs uit Nieuwegein waren deze middag op winkelcentrum Cityplaza aanwezig in het kader van hun eerdere campagne; ‘Pesten is niet Cool!’ De Kinderambassadeurs in Nieuwegein vinden dat heel belangrijk en vragen met hun actie extra aandacht tegen het pesten in Nieuwegein.

De kinderen spraken met andere kinderen en volwassenen over pesten, pestgedrag en over gepest worden. Er was vanuit de ouders van de aangesproken kinderen veel waardering voor de actie van de kinderambassadeurs. De kinderen kregen een armbandje met daarop de tekst ‘Pesten is niet Cool.’ Er zijn door de kinderambassadeurs bijna 90 armbandjes uitgedeeld.

Over de kinderambassadeurs
Kinderambassadeurs Nieuwegein is een project van Nieuwegein Sociaal in samenwerking met Fokkesteeg Samen, Stichting Balans en het Nieuwegein Fonds.

De kinderambassadeurs zijn op zoek naar nog meer kinderambassadeurs van 9 tot 13 jaar. Aanmelden als kinderambassadeur Nieuwegein en uitkomen voor jouw wijk kan via het e-mailadres: kinderambassadeursnieuwegein@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk