Kind man met Coronavirus uit Houten zit op het Cals College in Nieuwegein

Het Cals College in Nieuwegein is door de GGD geïnformeerd met betrekking tot een besmetting bij   één van de ouders van hun leerlingen met het Coronavirus (COVID-19). Het gaat om de man uit Houten die als eerste in de provincie Utrecht besmet is geraakt met het virus. De man zit na terugkeer van vakantie in thuisisolatie, samen met zijn gezin.

De kinderen van de man die besmet is met het Coronavirus, zijn na de vakantie niet op school geweest. Inmiddels zijn ook de ouders van alle leerlingen geïnformeerd door het Cals College. De inwoner uit Houten is besmet geraakt na een kleinschalige bijeenkomst in Duitsland. Daarna is hij met zijn gezin op vakantie gegaan. De GGD regio Utrecht brengt momenteel in kaart met wie deze inwoner contact heeft gehad door middel van contactonderzoek.

Het gezin is meteen na terugkeer van vakantie in thuisisolatie gegaan. Omdat de leerlingen voor de vakantie geen klachten hadden, is er geen risico op besmetting op het Cals College in Nieuwegein. Er zijn daarom geen maatregelen nodig voor de school. Leerlingen kunnen gewoon naar school. De ouders zijn geadviseerd om de algemene hygiënemaatregelen aan te houden. Deze heeft het Cals College op haar website gezet.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten dat er momenteel geen aanleiding is om de school te sluiten. Kinderen die niet ziek zijn kunnen gewoon naar school. Kinderen die terug zijn gekomen uit een gebied waar het Coronavirus heerst en nu verkoudheidsklachten of koorts hebben, moeten thuisblijven om uit te zieken en om anderen niet te besmetten.

Sommige mensen wordt gevraagd fysiek contact met anderen te beperken. Het gaat dan om mensen die mogelijk besmet geraakt kunnen zijn met het Coronavirus: huisgenoten van patiënten of mensen die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en verkoudheidsklachten of koorts hebben.

Deze mensen mogen niet naar hun werk of school. Ze kunnen wel eventueel thuiswerken en even naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen, maar moeten er daarbij op letten dat ze op afstand van anderen blijven en geen lichamelijk contact maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren