Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor jou en je nabestaanden

Het is geen onderwerp waar je graag over na zal denken, maar belangrijk is het wel: je eigen overlijden. Het brengt namelijk veel met zich mee. Nabestaanden zullen te maken krijgen met de rouw en moeten daarbij allerlei zaken regelen rondom jouw overlijden. Het kan een fijn idee zijn om te weten dat ze daar zo veel mogelijk in ontzorgd worden. Dit kan met een uitvaartverzekering. Hoe dit precies werkt, lees je in deze blog.

Wat is een uitvaartverzekering?
Als je een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat (een deel van) de kosten van jouw uitvaart vergoed worden. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk oplopen tot wel tienduizenden euro’s en niet iedereen heeft zo’n geldbedrag klaarstaan. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij een spaarpotje hebt met geld voor na jouw overlijden, maar vaak zitten hier wat nadelen aan. De kosten van een uitvaart lopen namelijk jaarlijks op en het geldbedrag dat jij hebt gespaard is tegen de tijd dat je komt te overlijden misschien niet meer genoeg om een mooi afscheid mee te organiseren. Daarbij kan het vaak even duren tot je nabestaanden bij dat spaarpotje kunnen komen, waardoor het geld niet op tijd beschikbaar is voor de uitvaart, terwijl het daar waarschijnlijk wel (deels) voor bedoeld is. Een uitvaartverzekering keert, wanneer je voor een kapitaal uitvaartverzekering kiest, een geldbedrag uit dat passend is bij de huidige prijzen van een uitvaart. Zo kunnen jouw nabestaanden een mooie uitvaart voor jou regelen.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen
Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, zodat er altijd eentje is die past bij jou en je dierbaren. Zo is er dus een uitvaartverzekering in kapitaal, waarmee je een geldbedrag verzekert. Dit geldbedrag wordt uitgekeerd aan je nabestaanden, zodat zij hier zelf de uitvaart mee kunnen regelen. Ook is het mogelijk om een uitvaartverzekering in natura af te sluiten. Met deze verzekering wordt er geen geldbedrag, maar producten en diensten verzekerd. Hierbij kun je denken aan hulp bij het regelen van de uitvaart en de begrafenis of crematie zelf. Kies je voor een koopsomverzekering? Dan stort je zelf eenmalig een geldbedrag dat beschikbaar wordt gesteld aan je nabestaanden nadat jij komt te overlijden.

Tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering
Kies je ervoor om een uitvaartverzekering, ook wel een uitvaartpolis genoemd, af te sluiten? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij natuurlijk aan de vorm van de uitvaartverzekering. Wil jij dat er een geldbedrag wordt verzekerd, of kies je voor producten en diensten? Daarbij wil je natuurlijk weten wat de maandelijkse kosten zijn voor een uitvaartverzekering. Deze premie wordt berekend aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan je leeftijd en gezondheid, maar ook aan de hand van je uitvaartwensen. Weet je niet goed wat je uitvaartwensen zijn? Bespreek deze dan met je dierbaren, zodat jullie er nu al samen voor kunnen zorgen dat de uitvaart precies zo geregeld wordt als jullie graag willen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk