Kies je wit of wit op je wanden? De kleurtrends van 2021

Tijdloos mooi wit. Menig interieurblog of boek staat er vol van. Maar welke tinten wit kies je dan en waarmee combineer je wit? En ook niet onbelangrijk, hoe creëer je die mooie strakke witte wand nou eigenlijk?

Of je nu gaat verhuizen of je eigen huis een frisse look wil geven, wit is tijdloos mooi en heel erg goed te combineren met andere trendy kleuren. Daarom alles wat je moet weten over wit.

Diverse tinten wit
Wit klinkt als één tint maar wist je dat er ook in wit heel veel verschillende tinten zijn? Hoe zuiverder de wittint is, hoe koeler het wit oogt. Maar door die koele uitstraling zullen andere items en kleuren juist de aandacht trekken en krijgen die ze verdienen. Witte wanden en plafonds blijven daardoor altijd trendy. Wil je het een groot contrast creëren, dan kies je het voor de wittint RAL 9016. Wil je liever een warmere en zachtheid in het wit terug laten komen, dan is een kleur waar iets rood en geel in zit beter geschikt.

RAL 9001 bijvoorbeeld is een crème wittint met een beige, rood oranje ondertoon. Het is ook de standaard kleur voor bouwmaterialen als stopcontacten en kozijnen in oudere huizen. RAL 9010 is zoals gezegd een zuiver wit. Iets gelig en lichter dan 9001. De bouwmaterialen van nu hebben meestal deze kleur. En dan is er nog het genoemde RAL 9016, dit is de meest voorkomende kleur wit. Het zogenaamde verkeerswit en de lichtste kleur. Deze kleur bevat geen kleur pigment en wordt daardoor veel gekozen voor plafonds en muren. Maar ook RAL 9010 is al jaren een super populaire kleur.

Mooie strakke wanden
Een mooie uitstraling begint natuurlijk bij een mooie egale strakke wand. Woon je of verhuis je naar een nieuwbouwwoning, dan worden de wanden bijna altijd “behangklaar” opgeleverd. Dit “behangklaar” betekent niet dat je ze alleen kunt behangen. Het betekent dat de wanden klaar zijn voor de laatste afwerking. Je kunt de wanden dus ook laten dunpleisteren en latexspuiten (ook wel airless spuiten genoemd). Het is dé manier om je wanden snel en super efficiënt te voorzien van een mooie frisse witte kleur. Ga je naar een bestaande woning en wil je enkele wanden behangen, laat deze dan eerst weer mooi strak maken door de stukadoor Utrecht. Zo weet je zeker dat je behang mooi strak tegen de wand komt en een mooi geheel vormt met de strak gestucte wanden.

Wit combineren
In 2021 staan de neutrale kleuren centraal. Dat betekent dat je het wit goed kunt combineren met zand- en beigetinten die rust maar ook een subtiele warmte aanbrengen in je interieur. Met accessoires tover je je kamer makkelijk om van de winter naar de lente. Denk aan kaarsen in de door jou gekozen kleur of pluizige tapijten en kleedjes, zachte plaids en sfeervolle kussens. Bij de nude trend kun je ook goed combineren met materialen als rotan, hout, riet of zelfs leer.

Naast de nude tinten zijn ook de pastels weer helemaal terug en trendy. Niet gek ook want niets geeft je interieur een meer zonnige frisse lentelook dan wit in combinatie met poederachtige pastels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!