Katern

Kies de juiste vloer voor je kantoor of praktijkruimte

Een vloer uitkiezen voor een zakelijke ruimte is iets anders dan een vloer voor in de woonkamer. Bij het vergelijken van vloeren voor een kantoor, winkel of praktijkruimte kijk je niet alleen naar wat mooi is, maar de vloer moet ook praktisch zijn. In dit soort ruimtes wordt vaak meer gelopen. Mensen komen van buiten en niet iedereen veegt zijn voeten even grondig. Een droogloopmat bij de deur kan veel opvangen, maar niet alles. Daarom kies je bij voorkeur voor een vloer die tegen een stootje kan. Je vraagt immers niet aan bezoekers of klanten of ze hun schoenen willen uittrekken bij de deur. Een weloverwogen keuze is dus zeker belangrijk.

Een vloer die tegen vocht kan
Als er in een praktijkruimte met vocht wordt gewerkt, zoals bijvoorbeeld in een kapperszaak of tandartspraktijk, dan wil je natuurlijk een vloer die daar tegen kan. Hout of laminaat is minder geschikt. Je moet het vocht dan namelijk snel opruimen, anders heb je kans dat de platen gaan opbollen en er lelijke naden ontstaan. Kies je voor een vloer van klik PVC dan heb je een vloer die beter bestand is tegen vocht. Deze vloeren zijn zelfs geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

Creëer sfeer met een mooie vloer
Veel mensen denken dat een vloer van laminaat, hout of PVC minder sfeervol is. Maar je kunt er natuurlijk zelf heel veel aan doen om de juiste sfeer te creëren. Als vocht geen rol speelt, dan kun je mooie kleden neerleggen. Ook door de juiste meubels te kiezen kun je de juiste sfeer neerzetten. Als je psycholoog bent, dan wil je dat de mensen die bij je komen zich helemaal op hun gemak voelen. Dus kies je voor comfortabele stoelen of een bank die lekker zit. Ben je boekhouder en komen je klanten bij je om hun administratie door te nemen dan is een royaal bureau natuurlijk veel handiger, waar de klant eventueel mee kan kijken op het scherm van je computer.

Zorg voor goede hygiëne
Het is natuurlijk een open deur, maar hygiëne is belangrijk als je regelmatig klanten of bezoekers over de vloer hebt. Dan is een vloer die gemakkelijk schoon te maken is een uitkomst. Een PVC vloer kun je reinigen met de stofzuiger. Als dat nodig is dan kan de vloer worden gedweild met water, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Op die manier kun je optimale hygiëne garanderen. Wanneer je met kwetsbaren werkt of een medisch beroep hebt is dit natuurlijk nog belangrijker. Daarom vind je een vloer van PVC of zeil vaak bij de huisarts, tandarts of dierenarts. Dit soort vloeren zijn ook prima bestand tegen ongelukjes met vloeistoffen en dergelijke. Kies een vloer voor je werkruimte dus niet altijd alleen omdat je deze mooi vindt, maar verlies zeker ook het praktische aspect niet uit het oog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk