Kies de juiste verpakkingsmaterialen voor jouw webshop

Een webshop beginnen kan een lucratieve manier zijn om wat bij te verdienen. Het kan ook extra inkomsten opleveren als je een fysieke winkel hebt en ook klanten van verder weg wilt kunnen bedienen. Als jouw aanbod bijzonder genoeg is dan willen mensen er graag voor betalen om de spullen online te bestellen zonder dat ze helemaal naar je locatie hoeven te reizen. Als jij een winkeltje hebt waar je bijzonder oudhollands snoep verkoopt dan kun je dat ook online aanbieden en er zelfs klanten in het buitenland mee bedienen. Dit kan leiden tot een hausse aan bestellingen, zeker als een klant een populaire influencer is met miljoenen volgers en online reclame maakt voor jouw snoep.

Doos

Zorg voor goed verpakkingsmateriaal
Als je bestellingen verstuurt, is het heel belangrijk dat die ongeschonden aankomen bij de klant. Kies dus altijd voor goed verpakkingsmateriaal. Het is bovendien belangrijk dat je, als je een bestelling verzendt, een verpakking kiest die passend is. Tien zakjes kruiden versturen in een doos waar ook een stofzuiger in past zal leiden tot de nodige ergernis. Natuurlijk is het logisch dat je bij het bestellingen versturen niet overal rekening mee kunt houden. Het is in veel gevallen niet haalbaar om twintig verschillende formaten dozen op voorraad te hebben. Maar kies een formaat dat passend is voor het merendeel van je bestellingen en je zit goed.

Verzenddoos als visitekaartje
Het hangt een beetje af van je assortiment, maar je kunt verzenddozen laten personaliseren met je eigen bedrijfslogo of de kleuren van het bedrijf. Zo zijn de dozen van bijvoorbeeld KPN, Coolblue en Bol.com direct herkenbaar. Je doet dit natuurlijk niet als discretie gewenst is. Een webshop in seksspeeltjes doet er goed aan om te kiezen voor een neutrale verpakking. De klant zit er vast niet op te wachten dat de bezorger hem of haar met een grote grijns het pakket overhandigt en met een knipoog net iets te hard roept ‘Nou mevrouw, veel plezier ermee!’. Dat gaat je klanten kosten. Dus bedenk vooraf wat in jouw geval een goede optie is als je verpakkingsmateriaal bestelt.

Recyclebaar verpakkingsmateriaal
Door bij het inkopen van verpakkingsmateriaal te kiezen voor een duurzame optie kun je je bedrijf profileren als milieubewust. Bij Dijkgraaf.nl vind je daarvoor de juiste opties. Als de dozen waarin jij je bestellingen verstuurt zijn gemaakt van gerecycled karton, dan kun je daarmee een belangrijk statement maken. Ook verpakkingsmateriaal dat plastic bevat kan duurzaam zijn als het gaat om gerecycled plastic. Zeker als de producten die je verkoopt een duurzame uitstraling hebben, kun je het niet maken om die te versturen in verpakkingen die een flinke belasting voor het milieu inhouden. Let bij het kiezen van het verpakkingsmateriaal wel op de kwaliteit. Tijdens het transport wordt er doorgaans niet zachtzinnig met pakketjes omgesprongen. Ze moeten dus wel tegen een stootje kunnen. Zeker als een pakket naar het buitenland gaat moet je er op letten dat de zending heel aankomt bij de klant.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk