Drie slimme tips bij het inrichten van een kantoor

Een fijne werkplek is absoluut goud waard. Met de juiste kantoorinrichting, kleurgebruik, materialen en indeling kan je een kantoor precies zo samenstellen als bij jou en het bedrijf past. Toch blijkt dat in de praktijk nog best wel lastig te zijn. Er zijn genoeg kantoren die weinig gastvrijheid uitstralen. Die helemaal niet staan voor de identiteit van het bedrijf. Dat kan enorm veel teweeg brengen. Medewerkers zijn bijvoorbeeld minder productief en de eerste indruk van bezoekers past niet bij wat je wil uitstralen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Het inrichten van een kantoor hoeft namelijk echt niet al te lastig te zijn. Betrek jij binnenkort een nieuw pand? Of kan de huidige inrichting wel een upgrade gebruiken? Maak dan gebruik van de volgende drie slimme tips bij het inrichten van een kantoor.

1. Denk aan goede kantoormeubelen
Met goede kantoormeubels leg je de basis voor elk kantoor. Ze zijn noodzakelijk om het kantoor ergonomisch in te richten. Zonder goede kantoormeubelen kan men niet comfortabel werken. Bovendien is het bij de Arbowet verplicht om een veilige en verantwoorde werkomgeving te realiseren. Ergonomie speelt hier een zeer belangrijke rol bij. Ook voor de productiviteit van je medewerkers. Kies daarom voor kwalitatieve meubels en laat je goed informeren door deskundigen.

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste beslissingen maakt? Dan zijn er tegenwoordig ook genoeg bedrijven waar je terecht kunt voor advies met betrekking tot professionele kantoorinrichting. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Kan je het je niet veroorloven om bakken met geld uit te geven aan nieuwe meubels? Bekijk dan eens het tweedehands aanbod online. Let hierbij uiteraard wel op de kwaliteit.

2. Natuurlijk licht
Het is eigenlijk vreemd hoe erg we op de klok zijn gaan leven. Het menselijk lichaam is namelijk niet ingesteld op de klok. Ons lichaam reageert op de zon. We krijgen energie als het licht wordt en worden slaperig zodra het donker wordt. Doordat we in onze maatschappij vooral met de klok mee proberen te leven en dus eigenlijk tegen ons lichaam in gaan, zien we ook dat er veel vermoeidheid en een lagere productiviteit ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die al in het donker naar kantoor vertrekken en ook weer in het donker vertrekken. Zij lopen groter risico op een winterdip of zelfs een heuse depressie.

Het is daarom belangrijk om alle medewerkers te ondersteunen door zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te halen. Dat doe je door de juiste raambekleding te kiezen. Laat tegelijkertijd ook een goed lichtplan opstellen om zo de juiste combinatie tussen natuurlijk- en kunstmatig licht te vinden.

3. Less is more
Maak niet de fout om het kantoor heel bont aan te kleden. Een wirwar van kleuren, materialen en stijlen zorgt alleen maar voor extra afleiding. Het is belangrijk om de omgeving zo rustig en eenvoudig mogelijk te houden. Less is more.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk