Kettingrukker weer actief in Nieuwegein

Een vrouw werd op woensdagavond 9 november van haar gouden halsketting beroofd. Dit is de derde keer dat de kettingrukker actief is in Nieuwegein. Eind oktober vond een soortgelijke roof plaats op de Graaf Janlaan. Vrijdagavond was het raak op de Braamgaarde.

Woensdagavond 9 november, rond 20.15 uur, bevond een 52-jarige vrouw zich in haar woning aan de Havezatedrift. Er werd op het raam geklopt, waarop zij naar de voordeur liep en die opendeed. Een jongeman vroeg haar de weg. Nadat zij die had uitgelegd, rukte hij plotseling haar gouden halsketting van haar nek en ging er rennend vandoor in de richting van het Muntplein. Een zoon van het slachtoffer zette nog de achtervolging te voet in, maar raakte het zicht op de verdachte kwijt. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan.

Signalement: Lichtgetinte jongeman, 20-25 jaar, rond de 1.80 meter, slank postuur, beginnend snorretje en donkere ogen. Hij had een donker petje op en droeg een donkere korte jas en donkere broek.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen, of hem op of in de omgeving van de Havezatedrift hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan dit via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk