Keten met Kunst 2003 optimaal voorbereid van start

De vierde Nieuwegeinse ‘keten met kunst’-route, van zondag 6 april jonstleden is optimaal voorbereid van start gegaan. Dat bleek op de laatste bijeenkomst voor het evenement. Het thema van dit jaar: ‘doorslaggevend’, was eigenlijk van toepassing op de samenwerking met de wijk Doorslag. Omdat dit op organisatorische problemen stuitte, is een totaal nieuwe invulling aan het thema gegeven. Dat thema kon u ervaren als u de kunstroute in de wijk Fokkesteeg heeft bezocht.

De kunstroute werd op zondag 6 april j.l. om 11:00 uur in buurthuis ‘t Dok (Hoornseschans 101) geopend door de wethouders van Cultuur en van Sociaal Cultureel Werk, Carla Breuer en Corrie van Rooijen. Daarna volgde een Djembé-workshop van DOUN, uit Nieuwegein.

Vanaf 12.30 uur waren de tien locaties waar de ongeveer 25 kunstenaars hun werk tentoonstellen, geopend voor bezoekers. Beschrijvingen van de kunstwerken, de kunstenaars én de locaties in de wijk kon men verkrijgen op verschillende plaatsen in Nieuwegein, waaronder de VVV, het gemeentehuis en verschillende buurthuizen.

Gedurende de kunstroute werden de bezoekersverrast door doorslaggevende muziek in de buitenlucht, die u op verschillende plaatsen kon tegenkomen. In ‘t Dok speelt gedurende de middag een gitaarduo, waar omstreeks 17.00 uur het evenement in ongedwongen sfeer werd afgerond. Volgend jaar weer!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk