Keten met Kunst 2003 Nieuwegein gaat van start

Ook in 2003 is Keten met Kunst weer actief. De werkgroep voor dit jaar en het bestuur van de stichting hebben op 14 januari afgesproken dat er dit jaar opnieuw een kunstroute wordt georganiseerd. De kunstroute vindt op zondag 6 april plaats in Fokkesteeg.

Op zaterdag 8 februari 2003, om 11:00 uur wordt in buurthuis ’t Dok in Fokkesteeg een informatieochtend gehouden voor mensen die interesse hebben om als kunstenaar mee te doen of hun huis open te stellen voor kunstenaars zodat die hun kunst kunnen tonen. De route en natuurlijk ook de informatieochtend zijn toegankelijk voor iedereen die affiniteit met Nieuwegein heeft.

Keten met Kunst is in 2000 ontstaan in Fokkesteeg, onder de bezielende inspiratie van Elleke Overgaauw. Het plan was om dit jaar de vleugels uit te slaan naar een wijk in de buurt van Fokkesteeg, om het initiatief op die manier ook bij andere inwoners van Nieuwegein “in huis” te brengen. Dat gaat deze keer niet lukken maar het initiatief wordt zorgvuldig bewaard tot volgend jaar.

Het bestuur van Keten met Kunst heeft onlangs een lichte gedaanteverwisseling ondergaan. Initiatiefneemster en vanaf het begin af aan voorzitter van de stichting, Elleke Overgaauw, heeft de hamer eind 2002 overgedragen aan Bart van de Hulsbeek uit Utrecht. Elleke vond de uitdaging om kunst te maken, te tonen en vooral op verschillende vlakken met mensen samen te werken een grotere dan het bestuurlijke werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk