Kersverse burgemeester van Beukering op de fiets door de wijk

Vrijdag 9 juni jl. heeft burgemeester Marijke van Beukering een eerste officiele kennismakingsronde gemaakt door Nieiuwegein als burgemeester. Op de fiets trok Marijke door de wijken Merwestein en Batau verkend. De wijkcoördinatoren en boa’s leidden haar rond in de wijk.

burgemeester van Beukering lunch

Vordat de fietstocht begon werd eerst een kopje koffie gedronken in de buurtkamer in de wijk Merwestein. Daarna verrasten buurtbewoners van de wijk Batau haar met een lekkere lunch op het Buurtplein. Tijdens de lunch vertelden de aanwezige bewoners haar hoe het is om te wonen in de wijk Batau.

Marijke van Beukering: ‘Vandaag was een hele waardevolle dag. Op deze zonnige dag heb ik veel gezien en gehoord over Nieuwegein en wat er speelt in de wijken. Het hoogtepunt vond ik de lunch met de bewoners. Dat ik van hen uit eigen ervaring mocht horen hoe het is om hier te wonen. Waar zij trots op zijn, maar ook waar ze tegenaan lopen en wat zij graag anders zien. Ik hoop nog veel van dit soort momenten te mogen beleven in de toekomst als burgemeester van Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk