Kerstvakantie Bij de Fortwachter

De feestdagen staan voor de deur en Bij de Fortwachter heeft er hartstikke veel zin in. Rond Fort Jutphaas organiseert het koffiehuis tussen 24 december en 8 januari allerlei winterse activiteiten, zoals workshops, twee markten, wandelingen en een speurtocht over het Forteiland. De activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden!

Duurzame Swap
Op donderdag 29 december organiseert Bij de Fortwachter een Oudejaars Ruilmarkt. Out with the old, in with the new! Begin 2023 met frisse energie en een gesloten beurs: ruim je huis op en kom ruilen op de markt! Decembertip: denk ook aan dat ene Sinterkerstcadeautje, waar een ander blijer van wordt. knipoog

Wintermarkt
De Fortwachter vindt het belangrijk om samen op te trekken met lokale makers, kunstenaars en creatievelingen. Op de Wintermarkt van vrijdag 30 december koop je ambachtelijke, lokale producten. De keuze is reuze: zo zijn de kraampjes gevuld met sieraden, keramiek, prints en posters, vintage kleding, planten en potten, woonaccessoires, vilten knuffels én honing van het fort.

Oliebollen
Vanaf 28 december tot en met 1 januari koop je Bij de Fortwachter de allerbeste oliebollen die er in de provincie bestaan, namelijk die van Tamminga & Verweij. Om zeker te weten dat er genoeg voorraad is, is het mogelijk om vooraf een bestelling door te geven aan het loket van Bij de Fortwachter. Ter plekke zijn er dagverse appelbeignets, oliebollen (met en zonder krenten) en kaasbroodjes te bestellen die je bij het knusse kampvuur kunt oppeuzelen. Op 31 december en 1 januari kan je daar bovendien een glaasje bubbels bij bestellen!

Binnen & buiten
De workshops vinden Bij de Fortwachter binnen plaats, in de knusse woonkamer. Tijdens de
Kerstvakantie zijn er onder meer workshops lampentakjes maken en of kan je leren hoe je zelf lippenbalsem maakt. We werken ook weer samen met Yoga Suits You voor diverse rustgevende wandelingen over het Forteiland, en met Lots of Energy voor een boksworkshop op 8 januari. Op de laatste zaterdag van de Kerstvakantie organiseren we iets nieuws: een Winterdierenwandeling. Samen met gids Colin (bekend van onze vleermuizenwandeling) ga je op pad om de Fortdieren, die niet in een diepe winterslaap, zijn te spotten.

Toegankelijk
We organiseren alle activiteiten voor jong én oud. We willen zo toegankelijk mogelijk zijn, dus sommige activiteiten zijn gratis, voor andere betaal je tussen de 5-10 euro. Kaartjes kan je gewoon bij ons aan de deur kopen, en je hoeft niet voorafgaand te reserveren.

B&B
Wil je de feestdagen extra speciaal maken? Dan kan je natuurlijk ook bij ons komen slapen, of nodig je familie uit om samen in Nieuwegein van de natuur en historie te komen genieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk