Katern

Kerstconcert A Ceremony of Carols in de Dorpskerk in Vreeswijk

Dit jaar viert de Britse componist Adrian Williams (1956) zijn 60e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan werkte hij voor Houtens Kamerkoor Rondo zijn carol ‘Evergreen Child’ om naar begeleiding met harp. De première van Evergreen Child in deze variant valt dus voor het eerst te beluisteren tijdens het jaarlijkse kerstconcert van Rondo, onder leiding van Hans de Munnik, op 17 en 18 december a.s. Williams heeft een bijzondere band met het Houtens Kamerkoor en componeerde al eerder muziek voor dit gezelschap.

In dit kerstconcert, dat op zaterdag 17 december a.s. gehouden wordt in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat in Vreeswijk, is tevens het prachtige ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten te beluisteren. Brittens karakteristieke techniek van harmonie- en stemmingswisseling is goed te horen in deze Ceremony of Carols. Britten schreef het voor vrouwenstemmen maar Rondo laat de bewerkte versie horen met ook de lage stemmen.

Naast de Carols hoort u ook o.a. ook het stemmige ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre, carols van Grieg en Leontovich en het ontroerende duet voor sopraan en alt van Cesar Franck ‘La Vierge a la Creche.’

Marianne Hofman begeleidt het koor een aantal malen op de harp en zal zelf ook het e.e.a. ten gehore brengen. Het kersconcert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop: € 10,-. Toegang aan de kerk: € 12,50. Kijk boor meer informatie op de website van Kamerkoor Rondo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk