Katern

IkPas met succes afgerond

Een alcohol-time-out van een maand helpt Nederlanders bewuster om te gaan met hun alcoholgebruik. Dit blijkt uit recent onderzoek. De campagne IkPas daagt volwassenen uit om dertig dagen geen alcohol te drinken. Landelijk hebben 7.232 mensen zich daarvoor aangemeld waarvan 654 in de regio Utrecht. Het hoogste aantal deelnemers hiervan (122) deed in Nieuwegein mee. Ook volgend jaar gaat GGD regio Utrecht verder met de uitdaging dertig dagen zonder alcohol.Op de afbeelding ziet u het van ggd logo

In Nieuwegein deed een aantal ’ambassadeurs’ mee met IkPas waaronder wethouder Hans Adriani (foto). Achteraf zeggen ze unaniem dat het mooie gesprekken geeft opgeleverd.

Hans Adriani (wethouder): “De IkPas-campagne heeft er echt voor gezorgd dat het gesprek en bewustwording over alcoholgebruik in Nieuwegein op gang is gekomen. Ik deed zelf dit jaar voor de tweede keer mee en het ging me makkelijker af dan vorig jaar. Niettemin heeft het meedoen aan IkPas mij opnieuw bewust gemaakt van de plek die alcohol in mijn dagelijkse leven inneemt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk