Kerstactiviteiten in Nieuwegein

In de dagen voor kerst worden ook dit jaar weer op verschillende plekken in de stad sfeervolle activiteiten georganiseerd. Hier leest u waar en wanneer er leuke  kerstactiviteiten zijn in Nieuwegein de komende twee weken.

Vreeswijk bij kaarslicht
Vreeswijk dompelt op woensdag 14 december weer onder in licht en warmte tijdens het jaarlijkse evenement Vreeswijk bij Kaarslicht. Dit jaar is het de dertigste editie van het evenement. U kunt weer genieten van de sfeer van licht, de kerstmarkt en kerstmuziek.

Kerstmarkt op winkelcentrum Cityplaza
Van donderdag 15 tot en met zondag 18 december toveren de pleinen van winkelcentrum Cityplaza om tot een sfeervolle kerstmarkt. Naast de kerstmarkt  zijn er veel leuke activiteiten voor jong en oud.

Levende Kerststal bij dierenweide Wenckebachplantsoen
Onder het genot van chocomel en koekjes kunt u een op vrijdag 16 december, van 18.00 – 21.00 uur een kijkje komen nemen bij het levende Kerststal op de dierenweide Wenckebachplantsoen. Kinderen kunnen meedoen met een kleurwedstrijd. De organisatie is een samenwerking van het Ontmoetingscentrum De Wenck, Lister en winkelcentrum Makado.

Kerstmarkt op winkelcentrum Hoog Zandveld
Op zaterdag 17 december wordt van 10.00 tot 17.00 uur in en rond winkelcentrum Hoogzandveld een gezellige, kleinschalige kerstmarkt georganiseerd. Er is ook een levende kerststal aanwezig. De organisatie is een samenwerking van het wijkplatform en de winkeliersvereniging.

Kerstfilmdag in De Tweede Verdieping
Op woensdag 21 december  is er een gratis filmmiddag voor jongeren van 12+. Om alvast in de kerstsfeer te komen, kijken we samen een beroemd kerstverhaal met kikker Kermit en Miss Piggy in de hoofdrol. Meer weten? Mail Melanie van Kleef: mvkleef@movactor.nl.

Kerstfeest in het Natuurkwartier
Op zaterdag 24 december wordt van 17.30 tot 20.00 uur het kerstfeest in het Natuurkwartier gevierd. Het wordt een gezellig samen zijn met onder meer een levende kerststal en knutselactiviteiten voor kinderen.

Wintercircus in De Kom
Op dinsdag 27 december zijn er twee voorstellingen van wintercircus Arlette Hanson in theater De Kom, om 13.00 uur en 16.00 uur. Een origineel en eigentijds circustheater met jongleurs, acrobaten, lieve dieren en spetterende livemuziek.

Kerstvertelling in De Tweede Verdieping
Op dinsdag 17 januari 2017 komt verhalenvertelster Irina uit Nieuwegein een prachtig kerstverhaal vertellen in De Tweede Verdieping. Voor alle luisteraars liggen kerstkransjes klaar en is er chocolademelk. Het gratis programma start om 14.00 uur en om 14.30. Geschikt voor kinderen van 4+ en hun (groot-)ouders.

MOvactor heeft ook dit jaar een overzicht gemaakt van alle activiteiten die plaatsvinden in de kerstperiode.  Dit overzicht is hier te downloaden. Als boekje is deze ook verkrijgbaar in alle Buurtpleinen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk