Kerkveld wordt de nieuwste Betere Buurt

Kerkveld is door de gemeente Nieuwegein geselecteerd als de volgende Betere Buurt. Dit betekent dat de buitenruimte van de buurt vernieuwd wordt, zoveel mogelijk in overleg met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. De verkenning van de buurt start in de eerste helft van 2020.

Samen met de buurt wil de gemeente Nieuwegein werken aan een betrokken buurt voor jong en oud, die veilig en schoon is, waar het groen er goed bij staat en die bewoners uitdaagt om gezond te leven. Daarnaast is de buurt na de vernieuwing weer klaar voor de toekomst. Dit betekent dat de buitenruimte ingericht wordt op basis van de veranderende behoeften van bewoners en dat de omgeving klaar is voor klimaatverandering en de bijbehorende gevolgen als hoosbuien en hittegolven.

Keuze voor Kerkveld
De vervanging van het riool in 2020 is een belangrijke reden om voor Kerkveld te kiezen als zesde Betere Buurt. De combinatie van de rioolwerkzaamheden met het opknappen van de openbare ruimte zorgt voor een financiële besparing. Ook versterken de verschillende werkzaamheden elkaar en beperkt het de overlast. Andere selectiecriteria hebben te maken met de beleving van bewoners. Zo wordt bijvoorbeeld de veiligheid, de betrokkenheid en de leefbaarheid door inwoners van Kerkveld slechter beoordeeld dan gemiddeld in Nieuwegein.

Betere Buurten
Krap 40 jaar geleden werd Kerkveld flink uitgebreid. Nu is de buitenruimte aan vernieuwing toe. De gemeente Nieuwegein wil de buurt graag duurzaam opknappen, zodat bewoners er ook in de toekomst prettig wonen. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met het groen, de speelvoorzieningen, straatmeubilair, straten en stoepen en verlichting. Om de buurt te laten passen bij de behoeften van bewoners werkt de gemeente zoveel mogelijk samen met bewoners en andere belanghebbenden in de wijk. Kerkveld is de zesde Betere Buurt in het Betere Buurtenprogramma dat in 2016 startte in de eerste buurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren