Kerk door de knieën na asbest schandaal

De kerkleiding van de Nieuw-Apostolische Kerk (De Bron) heeft vandaag middels een persbericht laten weten dat zij het betreurt dat de verbouwing van het kerkgebouw onvakkundig is uitgevoerd. De kerkleiding verontschuldigt zich bij de inwoners van de Nieuwegein en de leden van de Nieuw-Apostolische Kerk Nieuwegein. Zie hier ons archief over dit onderwerp.

De verwijdering van de asbesthoudende gevelleien, werd door een aannemer zonder voorafgaande administratieve vergunning aangenomen. Op grond van een aanmerking uit de buurt, verordende de burgemeester op 6 april van de gemeente Nieuwegein de sluiting van het gebouw en de vakkundige sanering en verwijdering van de asbesthoudende materialen op het terrein van de kerk. Gemeenteleden hebben aan de ontmanteling van asbesthoudende bouwstoffen niet meegewerkt. Zij hebben alleen aan werkzaamheden binnen en bij de inrichting van het kerkgebouw meegeholpen.

De kerkleiding zal het voorval aangrijpen om de arbeidsprocessen bij de toewijzing van en controle op bouwwerkzaamheden aan kerkgebouwen te onderzoeken en te veranderen. Zij geeft de verzekering ‘een betrouwbare partner in de buurt te zijn en wenst de gemeente en alle bezoekers in “de Bron” vreugde en zegen in dit Godshuis’ aldus Rainer Storck, Kerkpresident en bestuursvoorzitter van de kerk. Ook is hij opgelucht dat het gemeentebestuur het kerkgebouw na de beëindiging van de saneringswerkzaamheden zonder beperkingen weer heeft vrijgegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk