Kantorenleegstand daalt in Nieuwegein

Steeds meer kantoren in Nieuwegein krijgen een nieuwe functie. De omvorming van leegstaande kantoorpanden naar woningen wordt veelvuldig toegepast. Daarmee daalt het leegstandscijfer in heel Nieuwegein van 34% naar 26,7%. Dat blijkt uit nieuwste cijfers van vastgoedorganisatie DTZ Zadelhof. De landelijke trend is dat de kantorenleegstand toeneemt, maar de Nieuwegeinse kantorenaanpak werpt zijn vruchten af.

Nieuwegein heeft een actieve kantorenaanpak. De gemeente verbindt partijen om tot goede plannen te komen. Plannen voor het opnieuw verhuren van kantoorgebouwen of het wijzigen van functie. Er is één aanspreekpunt voor initiatieven voor omvorming van leegstaande kantoorpanden. Daarbij heeft de gemeente Nieuwegein een werkwijze ontwikkelt die helderheid biedt aan eigenaren, beleggers, ontwikkelaars en woningcorporaties. De Nieuwegeinse binnenstad is aangewezen als enige nieuwbouwlocatie voor kantoren. Er komen geen nieuwe kantoorgebieden bij.

Er zijn inmiddels ruim 200 woningen opgeleverd in voormalige kantoorgebouwen. In 2015 komen hier nog circa 200 woningen bij waarvoor de gemeente de vergunningen heeft verleend. Meest actueel is het kantoorpand aan de Bakenmonde in Nieuwegein Zuid dat wordt verbouwd naar 106 woningen. De woningen worden binnenkort aangeboden via woningnet. Recent zijn de appartementen in voormalig kantoorpand aan de Einsteinbaan opgeleverd. Tot nu toe zijn vooral starters bediend met deze transformaties. Inmiddels is de aanpak in een tweede fase gekomen. Daarin is ook aandacht voor nieuwe doelgroepen zoals doorstromers en 55-plussers en een meer gebiedsgerichte aanpak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren