Kantoren aan Einsteinbaan worden woningen

Een voormalig kantoorgebouw aan de Einsteinbaan in Nieuwegein wordt omgebouwd tot vijftig huurappartementen in de sociale huurklasse. Bijzonder aan het project is dat de toekomstige bewoners vanaf het begin meedenken over hun woningen.

Woningcorporatie en eigenaar Jutphaas Wonen wil woningen bouwen die voldoen aan de verwachting van de mensen die er gaan wonen, starters. In de klankbordgroep praten en denken om die reden tien woningzoekenden, samen met corporatie en aannemer, over onder meer ontwerp en indeling van de woningen. Als tegenprestatie krijgen deze leden gegarandeerd een woning in het complex, mits zij voldoen aan de voorwaarden. Bij veel van de appartementen krijgt de eerste huurder de keuze uit verschillende indelingen voor de woning (één slaapkamer of twee slaapkamers).

In de woningen wordt gewerkt met prefab elementen (box-in-box-concept) voor een complete keuken en badkamer. Met deze elementen wordt binnen de bestaande gebouwstructuur een woning gevormd. De kant-en-klare units zijn seriematig in de Faay-fabriek gemaakt, inclusief ingebouwde leidingen en elektra. Dus plaatsen, aansluiten en douchen maar.Het plug-and-play-principe, waarbij woningen in het gebouw worden gerealiseerd met behulp van prefab elementen, zorgt ervoor dat ook in een bestaand kantoorpand appartementen kunnen komen. Ook geeft het bewoners de kans om na te denken hoe de elementen in de woning gaan worden gekoppeld. Het biedt de mogelijkheid om deels zelf de plattegrond van de woning samen te stellen. Oplevering is naar verwachting derde kwartaal 2015.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk