Kantoorpand wordt appartementencomplex

Vandaag, 12 oktober 2011, is het startsein gegeven voor de verkoop van 34 appartementen aan de Veenwal. Het kantoorpand dat staat langs de Zuidstedeweg wordt binnenkort omgebouwd tot wooncomplex. Aanvankelijk bestond het plan om enkele kantoorgebouwen aan de Veenwal te transformeren tot 35 startersappartementen van 40 m2 voor verstandelijk gehandicapten. Voor het plan was een bestemmingsplanwijziging nodig. Op het laatste moment, toen het plan rond was en de overdracht van het pand akkoord was, is besloten het project toch geen doorgang te laten vinden. Het project werd door één van de partijen als te risicovol beschouwd.

Gemeente Nieuwegein kent zo´n 32% leegstand van kantoorpanden. Veel kantoorpanden die in de jaren ´80 en ´90 gebouwd zijn voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Een andere reden van de leegstand is te vinden in de economische recessie. De gemeente werkt er in samenwerking met betrokken partijen aan om leegstaande kantoorpanden een andere functie te geven.

De wijk Merwestein is aangewezen als experimenteergebied om te zoeken naar alternatieve manieren om de kantorenleegstand terug te dringen. Eerder al maakte de gemeente de transformatie van een tweetal kantoorpanden naar een tandheelkundig centrum en kinderopvangcentrum mogelijk.

Het nieuwe pand, zie hier de lokatie, krijgt de naam ‘GeinZicht.’ Dit vanwege het feit dat de nieuwe bewoners uitkijken over de Zuidstedeweg naar Park Oudegein. Het betreft in totaal 34 appartementen in het complex GeinZicht aan de Veenwal te Nieuwegein, in het “Stadscentrum” van Nieuwegein. Het is op dit moment een pand met kantoor bestemming welke wordt omgezet naar wonen zodat er 34 eigenzinnige, nauwkeurig op de doelgroep afgestemde appartementen kunnen worden gerealiseerd. Van studio’s tot appartementen tot penthouses, voor ieder wat wils. De appartementen zijn verdeeld over 5 woonlagen en de koopsommen variëren van € 85.000 v.o.n. voor een studio tot € 204.500,- v.o.n. voor het penthouse inclusief berging en parkeerplaats in de kelder van het complex. Naar verwachting is de transformatie gereed in augustus 2012.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk