Kansen voor ondernemers op zorgmarkt

De zorgmarkt groeit sterk en biedt bedrijven en zorginstellingen veel kansen. De KvK Midden-Nederland organiseert daarom op woensdag 23 mei in Nieuwegein een bijeenkomst voor ondernemers over de zorgomgeving.

De ontwikkelingen in de zorgmarkt zijn een grote kans voor innovatieve ondernemers: de krapte op de arbeidsmarkt, de behoefte van instellingen om de behandel- en verblijfsperiode te verkorten en de wens van de patiënt om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, vragen om vernieuwende oplossingen door bedrijven.

Zo zijn gebouwen in de zorgsector zoals ziekenhuizen en zorginstellingen sterk aan verandering onderhevig. Trends als een mens- en vraaggerichte zorg en steeds mondiger klanten spelen een belangrijke rol. Patiënten verwachten vandaag de dag hippe fauteuils en een winkelpromenade. Bekend is ook dat de omgeving sterk bijdraagt aan het herstel en welbevinden van patiënten (healing environment) of langer zelfstandig leven (healthy environment).

Tijdens deze gratis bijeenkomst krijgen ondernemers handreikingen hoe zij kunnen inspelen op deze trends, hoe ze het moeten aanpakken en bij wie ze terecht kunnen. De bijeenkomst ‘Samenwerken aan de zorgomgeving van de toekomst’ vindt plaats op woensdag 23 mei in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein van 13.30 tot 17.00 uur. Aanmelden via www.kvk.nl/getinspired-zorg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk