Nieuwegein lanceert gratis elektrische bakfiets voor het wegbrengen van grofvuil

Vanaf vandaag kunnen inwoners gratis een elektrische bakfiets van de gemeente gebruiken. Met deze bakfiets kunnen inwoners grofvuil en groot tuinafval op een milieuvriendelijke manier naar het recyclingstation brengen. Hiermee bespaart men niet alleen de kosten van een ophaal- afspraak voor grofvuil, ook wordt het afval op het recyclestation beter gescheiden tot wel in 18 verschillende soorten. Reserveren kan via de website van de gemeente Nieuwegein.

Beter scheiden, meer hergebruiken
Het scheiden en recyclen van materialen, zoals papier en karton, plastic, en organisch afval zorgt ervoor dat deze opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe producten en/of grondstoffen te maken. Waaronder compost voor planten, gerecycled papier en karton en hergebruikte shampooflessen.

bakfiets

Wethouder John van Engelen moedigt inwoners aan: “De gratis elektrische bakfiets is niet alleen een handig vervoermiddel voor inwoners om hun grofvuil en groot tuinafval naar het recyclingstation te brengen. Het is ook een krachtig instrument voor duurzaam afvalbeheer. Ik nodig alle inwoners van harte uit om deze elektrische bakfiets te reserveren en zo op een sportieve wijze bij te dragen aan een schoner en groener Nieuwegein.”

Hoe werkt het?
Het gebruik van de gratis elektrische bakfiets is eenvoudig. Inwoners kunnen online de bakfiets reserveren via de gemeentelijke website en deze ophalen bij fietsenstalling “De Fietspomp” op City, onder het Stadshuis. Vervolgens kunnen ze hun afval gemakkelijk en milieuvriendelijk naar het recyclingstation brengen. Na gebruik kan de bakfiets weer worden teruggebracht naar de fietsenstalling voor de volgende gebruiker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk