Kans voor meer bloemen in jouw tuin op 29 maart!

Na deelname aan de Klimaatfietstocht werd een buurtbewoonster van de Citadeldrift enthousiast voor meer bloemen in haar buurt. Samen met de projectleider van Betere Buurten, de groene vingers van de Gemeente en Bloeiend Nieuwegein werd de locatie langs het fietspad Nedereindseweg ten zuiden van Muntplein gezien als kans voor kleur. In maart gaat de gemeente hier de biodiversiteit (meer bloemen en soorten planten) verhogen door ook wilde bloemen in te zaaien. Naast park Randijk en Parkhout, de derde nieuwe locatie voor Bloeiend Nieuwegein in het afgelopen half jaar.

‘Tegeltje eruit – plantje erin’
Wil je meer inspiratie over wat je zelf in je eigen tuin kan doen? Op 29 maart tussen 13.00 uur en 14.00 uur is bij de Nedereindseweg/Citadeldrift dé mogelijkheid om elkaar te ontmoeten over kansen voor groen en bloemen. Als je gelijk aan de slag wilt met vergroenen in je tuin, lever dan je tegel in en ontvang hier een plantje voor terug. Je kunt kiezen uit drie kleuren: lila (kruiptijm), paars (zenegroen) of geel (brandkruid). Het zijn makkelijke planten in onderhoud.

Geïnteresseerd?
Stuur dan een mail naar Samen Duurzaam Nieuwegein (info@samenduurzaamnieuwegein.nl) met jouw keuze voor 22 maart en je plant staat klaar. Voor kinderen is er de Doekaart Zonnebloemen voor bijen van Groen doet Nieuwegein Goed inclusief zonnebloemzaadjes. Zie jij kansen voor bloemen in jouw buurt, zoals een geveltuin? Kijk op ‘Doe mee’ op de website van Bloeiend Nieuwegein.

Bloeiend Nieuwegein wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit; educatieve invulling van Groen doet Nieuwegein Goed, een samenwerking van de gemeente Nieuwegein, Betere Buurten project.

Bloemenweide aan de Pieter de Hooghage in de wijk Galecop in Nieuwegein afgelopen zomer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk