Zorgspectrum schittert in gastvrijheidszorg

Zorgspectrum in Nieuwegein is ook dit jaar goed beoordeeld door Gastvrijheidszorg met Sterren, het waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Gemiddeld kregen de zorglocaties drie sterren. De locaties van Zorgspectrum zijn erin geslaagd gezamenlijk maar liefst vier sterren méér te behalen!

Gastvrijheidszorg houdt in dat de cliënt centraal staat, lekker kan eten en drinken en verblijft in een plezierige, gastvrije ambiance. Zorglocaties die meedoen krijgen een vermelding in de Sterrengids Gastvrijheidszorg. Die kan worden beschouwd als de ‘Michelingids’ voor de zorg. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl. Tot vorig jaar was vier sterren het maximum; dit jaar is het voor het eerst mogelijk een vijfde ster in de wacht te slepen. Slechts vijf van de 225 zorgaanbieders hebben deze ster gekregen, ze zijn niet alleen gastvrij, maar weten dit ook te borgen.

Naast de vier sterren kreeg Zuilenstein twee sterren en Vreeswijk drie. Over De Geinsche Hof staat in de gids: “Petje af voor management, medewerkers, vrijwilligers en alle betrokkenen met het behaalde resultaat.” De locatie was ook genomineerd voor de gastvrijheidsprijs Kleinschalige Woonvormen en heeft hierbij een vijfde plaats behaald. In Zuilenstein complimenten voor de sterke cliëntenraad, het contact met de bewoners en de motivatie van medewerkers: “Ze zetten graag een stapje harder om het de bewoners naar de zin te maken.”, aldus de Sterrengids. In Vreeswijk heeft men een luisterend oor, is men vriendelijk en zijn er veel activiteiten. Ook restaurant De Parlevinker viel op: “Er is netjes gedekt, er is een keuzemenukaart en ook een wijntje is mogelijk.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk