Kans op smog in Nieuwegein

Het RIVM verwacht vandaag en morgen matige smog door ozon in Nieuwegein en omstreken. De drempel van matige smog door ozon van 180 μg/m3 (microgram per kubieke meter) wordt vermoedelijk aan het einde van de middag of in het begin van de avond in midden en zuid Nederland overschreden. Waarschijnlijk blijven de concentraties wel onder de drempel van ernstige smog door ozon van 240 μg/m3.

Het RIVM adviseert om zware lichamelijke inspanning te vermijden. Vooral kinderen en mensen met ziekten aan de luchtwegen kunnen hinder ondervinden, indien er klachten optreden kunt u het beste zoveel mogelijk binnen blijven. Voor woensdag wordt onstabieler weer verwacht, waarschijnlijk is de kans op matige smog door ozon dan kleiner.

Tijdelijke maatregelen in periodes van smog, zoals het stilleggen van het verkeer, hebben in Nederland nauwelijks effect op ozonconcentraties. Vermindering van smog door ozon is alleen mogelijk door het nemen van structurele maatregelen. Nieuwegein ligt ingeklemd tuuse de drukste snelwegen van Nederland: de A2 – A12 en de A27. Ook het Amserdamsrijnkanaal zorgt voor veel overlast in deze.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren