Kanjerweek op Koningin Julianaschool

Op de Koningin Julianaschool in de wijk Galecop werd woensdagavond de Kanjerweek afgesloten. Dit jaar stond de projectweek op de school in het teken van het Kanjeronderwijs. Alle kinderen mochten een witte kanjerballon oplaten. Ouders en andere belangstellenden bezochten de tentoonstelling op school. Ook kon iedereen meedoen aan workshops.

De Kanjertraining is gericht op het creëren en houden van een positief pedagogisch klimaat in de klas en op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het groepsgebeuren staat hierbij centraal en natuurlijk de rol die iedereen daarin speelt. Het doel van de training komt er in het kort op neer, dat je op een goede manier met jezelf leert omgaan en met een ander.

‘’In de groepen worden regelmatig lessen gegeven van het Kanjeronderwijs. Om er wat extra aandacht aan te geven, hebben we nu ons jaarlijkse project gehouden over het Kanjeronderwijs. We hebben een zogenaamde Kanjerweek gehouden, waarin ouders onder meer een les Kanjeronderwijs op school konden bijwonen’’, aldus adjunct directeur Martine Spreeuw.

Tijdens de afsluitende avond konden ouders alle ‘werkjes’ van de kinderen bewonderen. Om 19.15 uur werden de ballonen opgelaten. Hier zit ook een wedstrijd aan verbonden. Het kind van wie de ballon het verst vliegt, krijgt een prijsje. Ook kon iedereen een complimentkaartje invullen. Ook adjunct directeur Martine kreeg kaartjes. ‘’U kunt heel betrouwbaar omgaan met problemen’’, stond op een kaartje dat ik kreeg van een leerling van groep 7. ‘’Het kaartje krijgt een mooi plekje op mijn prikbord’’, aldus Martine.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk