Kandidatenlijst D66 Nieuwegein voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend

De afgelopen weken hebben de leden van D66 Nieuwegein gestemd op de lijst waarmee D66 meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. D66-lijsttrekker Tom Verhoeve is trots op de lijst en kijkt ernaar uit om met dit mooie team een prachtig verkiezingsresultaat neer te zetten.

In een reactie zegt voorzitter Ingrid de Vries: “Onze leden hebben een mooie lijst gekozen. Al onze kandidaatraadsleden zitten vol ambitie en willen zich met hart en ziel inzetten voor Nieuwegein. Aan al deze D66’ers zou ik mijn stem zeker toevertrouwen.”

Interne verkiezing Leden van D66 Nieuwegein konden zich tot 6 september 2021 kandideren. Vijftien kandidaten hebben zich gemeld. De lijstadviescommissie bestaande uit lijsttrekker Tom Verhoeve, voorzitter Ingrid de Vries en extern deskundige Yvonne Kemmerling hebben gesprekken gevoerd met alle kandidaten en een advies voor de leden opgesteld. De leden van D66 konden van 14 tot en met 28 oktober hun stem over het lijstadvies uitbrengen. Dit heeft geresulteerd in een lijst met vijftien kandidaten.

Lijsttrekker Tom Verhoeve

Lijsttrekker Tom Verhoeve: “Het zijn spannende tijden. We moeten keuzes maken om onze stad klaar te maken voor een klimaatvriendelijke toekomst. Een stad waar mensen betaalbaar kunnen wonen en iedereen mee kan doen naar vermogen. Deze geweldige kandidaten zijn gemotiveerd om juist samen met onze inwoners en ondernemers te werken aan een beter Nieuwegein.”

De volledige lijst met kandidaten namens D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen is als volgt:

 1. Tom Verhoeve
 2. Valga Lamur
 3. Luuk de Vendt
 4. Hanny Plomp-Van Rheenen
 5. Eric Spooren
 6. Erik van de Voort
 7. Peter Snoeren
 8. Anita van Schaik
 9. Hassan Toutouh
 10. Katharina Elbertse-Ma
 11. Pieter Kwantes
 12. Ingrid Volbeda
 13. Gert Jan Poppink
 14. Ingrid de Vries
 15. Hans Reusch

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk