Kamermuziekconcert met ‘Récital Romantique’

Op zondag 11 maart is er in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas een kamermuziekconcert met als titel ‘Récital Romantique.’ Het concert begint om 16.00 uur. de entree is € 5,00. Kaartverkoop aan de kassa.

Op het programma staan strijktrio’s van Franz Schubert en Ignace Pleyel, muziek voor (alt)viool en harmonium van Cor Kint en de Bagatellen voor strijktrio en harmonium van Antonin Dvorak. Een veelzijdige maar verrassende combinatie!

Het concert wordt uitgevoerd door het nieuw opgerichte Gheyn Consort, voor deze gelegenheid bestaand Annoesjka Cabo (viool), Amerentia van der Kooij (altviool), Els van Oldenborgh (cello) en Arno van Wijk op het Debain-drukwindharmonium.

Arno van Wijk over het Gheyn Consort: ‘Het Gheyn Consort is een nieuw opgericht muzikaal ensemble in Nieuwegein. In wisselende bezettingen geeft het concerten met een breed repertoire, van (vroeg-)barok t/m romantisch en hedendaags. De artistieke leiding is in handen van Amerentia van der Kooij (altviolist) en Arno van Wijk (organist, klavecinist en koordirigent). De thuisbasis is de recent verbouwde Dorpskerk (Nedereindseweg, Jutphaas) in Nieuwegein, een ruimte die uitermate geschikt is voor kleinschalige-/kamermuziekconcerten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren