Kamermuziekconcert in de Dorpskerk in Jutphaas

Op zondag 10 maart wordt er in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas weer een kamermuziekconcert georganiseerd. Het concert wordt deze keer gegeven door het internationaal gerenommeerde Rietveld Ensemble uit Utrecht. De naam van het ensemble is geïnspireerd op de beroemde Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) die in Utrecht woonde en werkte. Het Rietveld Ensemble bestaat uit een aantal topmusici met een internationale achtergrond.

De leden zijn conservatoriumdocenten, internationale solisten en musici op aanvoerdersplaatsen in de grote Nederlandse orkesten, waaronder Elisabeth Perry, Richard Wolfe, Matthias Naegele en Nancy Braithwaite. Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de klassieke en romantische periode, alsmede muziek uit de 20e en 21e eeuw, heeft het ensemble een nauwe band met een aantal nog levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremières van hun werken.

Op het programma staat duo’s voor uiteenlopende instrumenten van Michael Haydn en Ludig van Beethoven, maar ook van hedendaagse componisten als Rebecca Clarke en Morton Gould. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is € 10,00. Kaartverkoop aan de kassa (Let op! Pinbetaling is helaas niet mogelijk, dus houd er rekening mee.

Rietveld ensemble

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk