Justitie eist tbs voor Nieuwegeinse ruitensloper

John S. zou tbs met dwangverpleging moeten krijgen voor het slopen van ruiten in Nieuwegein. Het Openbaar Ministerie zei tijdens de zitting in Lelystad dat de man in een psychose zat toen hij in februari toesloeg.

De man vernielde meerdere auto’s met een breekijzer en sloeg ruiten in woningen door. Hij verzette zich hevig toen hij werd aangehouden. De verdachte heeft spijt van zijn handelen en maakte excuses naar zijn slachtoffers. “Ik kan me niet voorstellen dat ik zo gehandeld heb. Ik zat in een psychose.”

S. snapt ook niet waarom hij de agent heeft aangevallen en heeft geslagen met het breekijzer. Hij wordt daarom beschuldigd tot poging tot doodslag. “Een zinnig man verzet zich niet tegen agenten. Ik was niet goed bij mijn hoofd. Ik was kierewiet, edelachtbare.” Hij zei dat hij geen goede instructies kreeg en bang was voor de wapens.

De man is al jaren psychiatrisch patiënt. S. zei tegen de rechter dat weer goed met hem en hij vraagt zich of tbs met dwang wel zinvol is. Ook zijn psychiater denkt dat tbs met dwangverpleging niet nodig is. De psycholoog ziet dat anders en vreest dat hij zijn medicijnen opnieuw niet gaat slikken.

S. vindt dat hij straf moet krijgen. “Maar tbs met dwang is te fors”, zei hij tegen de rechter. “Ik wil nog wat van mijn leven maken.” Het besluit van de rechter wordt over twee weken verwacht.

artikel47014-manincamouflagepakpistool

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk