Julianaschool wint schaakkampioenschap

Op woensdagmiddag 23 november is het Nieuwegeinse schaakkampioenschap voor basisscholen gehouden. De Algemene SchaakVereniging Nieuwegein (ASVN) heeft samen met basisschool de Veldrakker dit toernooi georganiseerd. Aan het toernooi deden 24 enthousiaste teams van 12 basisscholen mee.Net als drie jaar geleden heeft de Koningin Julianaschool dit kampioenschap gewonnen. Het team dat bestaat uit Maarten Mellegers, Amit Rammarain, Jelmer Joustra en Bart Kouwenhoven, had het in de voorafgaande poulefase niet makkelijk. Als ‘beste nummer twee’ bereikte Koningin Julianaschool 1 toch de laatste 8, waarna in de knock-out fase drie keer met 2½-1½ werd gewonnen, waaronder tegen titelverdediger De Vleugel 1 in de kwartfinale.In de halve finale werd een andere favoriet Willem Alexanderschool locatie Lupinestraat (Zandveld) na een bloedstollende remise op bord 3 (bij winst was de WA-school door) verslagen. De nummer 2 van vorig jaar eindigde daarna op de derde plaats.In de finale was het thuisspelende team De Veldrakker 1 het slachtoffer, toen al vroeg de beslissing was gevallen op de borden 1 en 3. De Veldrakker werd dus tweede en mag met de winnaars naar het regionale kampioenschap in maart te Amersfoort. In dat toernooi zullen 40 teams strijden voor een plaats in de door de KNSB georganiseerde landelijke finale.