Jubileum-kunstmarkt op vertrouwde Herenstraat

Op 1 oktober aanstaande kunt u weer genieten langs het Merwedekanaal van de vele vormen van kunst, gemaakt met oude of nieuwe technieken. Ruim 90 aankomend of gevestigde kunstenaars tonen hun creativiteit met allure en passie. Vanwege het 25-jarig bestaan heeft deze kunstmarkt een extra feestelijk tintje met muziek, prijzen en activiteiten.

ZELF UITGEDAAGD WORDEN?
Naast het bewonderen van werk van professionele schilders, keramisten, edelsmeden, beeldhouwers, glaskunstenaars en textiele vormgevers krijgt u op de Schoolstraat de kans om samen met een professional ‘street art’ te maken.

VEEL NIEUW TALENT
Het accent van de kunstmarkt wordt dit jaar gelegd op in ontwikkeling zijnde en recent afgestudeerde kunstenaars. Dit heeft ook veel kunstenaars aangetrokken, die voor de eerste keer hun creaties laten zien in Nieuwegein. Ook zijn voorbeelden te zien van de voortgang in het gebruik van moderne technieken zoals robotica en 3Dprinten.

PRIJSUITREIKINGEN
Tussen 14.00 en 15.00 uur worden diverse prijzen uitgereikt. De burgemeester van Nieuwegein zal de Young Talent Award overhandigen. De voorzitter van het wijknetwerk zal de winnaars van de fotowedstrijden voor basisonderwijs en voor volwassenen bekendmaken. De kunstenaar met de meest originele inrichting van de kraam ontvangt de Parelboom 2017 uit handen van de voorzitter van de beoordelingscommissie van de kunstmarkt.

MUZIKALE OMLIJSTING
Op verschillende plaatsen op de kunstmarkt kunt u behalve naar kunst kijken ook naar muziek luisteren. Geen mechanische muziek via boxen maar live uitgevoerde muziek. Voor wie even uit wil rusten tijdens de tocht langs de kramen zijn de terrassen van de omliggende horecagelegenheden open en speciaal ingericht voor deze dag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren