Katern

Jubilerende filmclub ‘De Geinfilmers’ wint prijs en geeft cursus

Filmclub De Geinfilmers uit Nieuwegein is zeer succesvol geweest op het UNICA wereldfilmfestival in het Tsjechische Blansko. Vorige maand behaalde de film “Dream Goal” de tweede plaats in de wedstrijd om de World Minute Movie Cup (WMMC). Aan deze wedstrijd mogen alleen filmpjes meedoen met een lengte van maximaal 1 minuut. De UNICA is de wereld organisatie voor amateurfilmers. Dit zelfde festival zal volgend jaar in Nederland worden gehouden bij FIGI in Zeist. Om dat te promoten was er een Nederlandse delegatie in Blansko aanwezig. Filmclub De Geinfilmers is blij met dit succes en er valt nog meer te melden, want in 2019 viert de club haar 40-jarig jubileum. Bij die gelegenheid willen de leden van de club hun kennis en kunde van het filmen graag delen en daarom wordt er volgend jaar een filmcursus georganiseerd.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die iets meer wil maken van zijn of haar videofilm. Het maakt niet uit of er met de traditionele videocamera of met de smartphone, fotocamera of Gopro wordt gefilmd. Hoe maak ik een leuke vakantie video, reportage, documentaire, korte speelfilm, zijn enkele onderwerpen. De cursusavonden worden aankomend jaar gegeven op 30 januari, 13 en 27 februari, 13 maart, 3 en 24 april in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Inschrijvingen moeten binnen zijn voor 1 december a.s.

Voor onze bezoekers hebben we de film “Dream Goal” hierboven staan. Wilt u zich aanmelden voor de cursus, dan kan dat bij Henk van Montfoort. Zijn e-mail adres is: geinfilmers@gmail.com. Telefonisch kan ook: 030 – 60 641 29.

2 thoughts on “Jubilerende filmclub ‘De Geinfilmers’ wint prijs en geeft cursus

  1. Ruud Koster

    Gefeliciteerd!!! Zeker verdiend

  2. Soof Jansen

    Top clubje! Trots dat een clubje uit Nieuwegein zo een grote internationale prijs wint.
    Jullie films over de wijken vond ik ook heel gaaf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren