Katern

Jubilerend SKF verslaat VTV in eigen huis

Na een korte winterstop kwam afgelopen zondag het eredivisie dames tafeltennisteam van VTV 1 uit Nieuwegein als eerste team weer in actie. Op het programma stond de lastige thuiswedstrijd tegen het altijd sterke SKF uit Veenendaal. De tafeltennissers uit Nieuwegein traden aan met een team dat al wat wedstrijdritme heeft, alle drie de tegenstanders speelden afgelopen vrijdag nog mee met het Toptafeltennistoernooi dat bij SKF gehouden werd.

De SKF dames 1 startte met een goede zege van Melanie Bierdrager op het 15 jarige talent Emine Ernst in vier games. Brenda Vonk wist vervolgens de eerste game te winnen van de winnares van vrijdag Sanne de Hoop, maar daar bleef het bij. VTV wist in vier games te winnen.

In de pauze stond VTV met 2-1 voor, maar in de tweede helft kwam SKF sterk terug. Melanie Bierdrager, Brenda Vonk en Carla Nouwen bogen de achterstand om in een 4-2 overwinning voor de bezoekers uit Veenendaal. Daarmee gaven ze de jubileumweek van de inmiddels 70 jaar oude vereniging SKF extra glans.

Emine Ernst en Jacintha de Hoop kregen geen vat op het directe spel van Melanie Bierdrager. Emine moest na vier games ook Brenda Vonk feliciteren. Jacintha de Hoop behaalde een spectaculaire zege met 14-12 in de vijfde game tegen Carla Nouwen. Sanne de Hoop won in vier games van Brenda Vonk. Sanne verloor met 8-11 in de vijfde game van Carla Nouwen.

De uitslagen op een rijtje:

VTV/Jinbu Europe FysioScheepje/SKF  2-4
Ernst, E. (Emine) Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) 1-3 (-4,7,-9,-8)
Hoop, S. de (Sanne) Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda) 3-1 (-9,5,8,6)
Hoop, J. de (Jacintha) Nouwen, C.R.W. (Carla) 3-2 (-9,11,-11,6,12)
Ernst, E. (Emine) Vonk-Huntelerslag, B. (Brenda) 1-3 (-6,-5,10,-9)
Hoop, J. de (Jacintha) Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) 0-3 (-7,-4,-8)
Hoop, S. de (Sanne) Nouwen, C.R.W. (Carla) 2-3 (9,-5,0,-5,-8

 

De dames uit Nieuwegein staan, ondanks de nederlaag, op een keurige derde plaats in de Eredivisie. SKF volgt als vierde in de stand.

Foto: Het VTV-team, op de voorgrond van links naar rechts Vera van Boheemen, Sanne de Hoop en coach Dong Li. Daarachter Jacintha de Hoop, Chana van der Venne, Emine Ernst en Manager Arjan van der Linden. Foto gemaakt door Cees van Schaik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren