JSV optimistisch de winterstop in

De laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste team van JSV tegen PVCV werd afgelopen zaterdag gespeeld op een winderige en regenachtige dag. Zelfs het kunstlicht was nodig om de 2e helft nog te kunnen spelen. Met dezelfde basis elf als tegen DVSU begon JSV 1 goed aan de wedstrijd. Na een eerste 10 minuten waarin PVCV vooral aan de bal was kwam JSV beter in het spel en kreeg het, met wind mee, de nodige mogelijkheden. Een hard schot van Merouan Ezzarouali werd door de keeper uit de hoek geranseld en een ferme kopbal van Amin Darghal spatte op de lat uiteen.

PVCV zette daar niet veel tegenover. Hoewel de trainer stelde dat zijn ploeg het in de eerste helft had laten liggen was het voor de JSV-ers onder ons, misschien wat gekleurde, overtuiging eerder andersom.

In de 2e helft had de scheidsrechter de rode kaart in de kleedkamer laten liggen. Na het neerhalen van Tefvik Ceyar die door de verdedlging was gebroken, zag iedereen de rode kaart maar de scheidsrechter ‘slechts’ geel. Pas toen hij de dader geel gaf en deze met een glimlach weg zag lopen had hij door dat hij het niet bij het juiste einde had. Een aantal spelers van JSV, die verhaal kwamen halen bij de scheidsrechter, kregen daarop ook de gele kaart te zien.

De gegeven vrije trap werd door Amin Darghal tegen een speler van PVCV in de muur geschoten en kreeg daardoor een gekke draai waarbij de keeper zich niet meer kon herstellen: 1-0 in de 77e minuut voor JSV. Ruim 8 minuten later kreeg Amin weer een dot van een kans. De bal werd vanaf rechts voorgegeven maar de inglijdende verdediger wist ternauwernood zijn teen voor de 2-0 van Amin te steken. Toch had het er alle schijn van dat JSV de 3 punten mee de winterstop in zou nemen.

Keeper Tom van der Wulp redde een aantal keren bijzonder goed, ook toen twee JSV spelers de bal volledig verkeerd raakten bij een hoekschop en Tom de bal nog net aan de buitenkant van de paal over de lijn wist te duwen. Helaas werd daarna een hoekschop JSV alsnog fataal, doordat de bal over Tom heen de goal binnen waaide: 1-1. En daar moesten beide teams het mee doen.

Het is nu winterstop en het team zal de komende weken rustig doortrainen om er op 20 januari weer te staan, thuis tegen Delta Sports.